Ouders

Ouderengagement als kernwoord

Van de ouders worden verschillende engagementen verwacht:

  • In de eerste plaats is er de interesse in onze school. Interesse voor wat er gebeurt op de school en voor wat het kind meebrengt naar huis. De ouderavonden bieden de ideale gelegenheid om hier meer over te weten te komen. Dit kan uiteraard ook gewoon in een gesprek met de leerkracht of met een andere ouder. Daarnaast probeert de school via de weekberichten de ouders elke week op de hoogte te houden van de activiteiten op de school.
  • Er wordt van de ouders ook verwacht dat ze delen in het schoolleven. Dit door het op zich nemen van een aantal praktische zaken: de klas poetsen, soep maken, meewerken aan de jaarfeesten, deelnemen aan werkgroepen etc. Dit engagement zorgt niet alleen voor een hechte band tussen de ouders en de school maar ook tussen de ouders onderling. 

Voor geïnteresseerden en ouders die in het jaar gaan instappen in het peuterklasje organiseren wij infoavonden. Op deze avonden wordt onze pedagogie en werking toegelicht. De data voor de infoavonden vind je in de kalender.

Sterrendaalders engagement ouders